[Heartbeat Development]

Het bedrijf

Heartbeat Development is opgericht in 1995 als eenmanszaak en dat is het nog steeds. Wij geloven in een persoonlijke benadering en korte lijnen met onze klanten. Daarom hebben we altijd gekozen om zonder personeel te werken en extra handjes in te huren als we ze nodig hebben. Hierdoor kunnen we flexibel werken en gebruik maken van onze kleinschaligheid om de communicatie soepel te houden en snel te kunnen anticiperen op wijzigingen. Dat deze aanpak werkt, hebben we keer op keer bewezen in een groot aantal projecten, waarvan we er enkele willen toelichten. Zo krijgt u een idee van de ervaring en kennis waarover wij beschikken en het type project dat we kunnen uitvoeren.

IMIS
IMIS staat voor Infotouch Meldkamer Informatie Systemen. Dit software pakket hebben we in eerste instantie ontwikkeld op IRIX, de Unix implementatie van Silicon Graphics. De vectorkaarten werden opgebouwd op basis van de digitale kaarten van de overheid, waarbij de diverse types gegevens als lagen over elkaar werden gepresenteerd. We hebben IMIS geleverd aan diverse politie-, brandweer- en ambulancemeldkamers in Nederland, een aantal politiemeldkamers in Zwitserland en enkele particuliere meldkamers. Op de kaarten werden de locatie en gegevens van diverse voertuigen getoond die uitgerust waren met GPS en een vorm van datacommunicatie. In eerste instantie werkten we met GSM-data, later met GPRS. Mobiel internet bestond immers nog niet en de datacommunicatie via de telefoon stond nog in de kinderschoenen.

Televisie: Stamgasten en Dokter Sabelhout
Toon van Driel is onder andere de tekenaar van De Stamgasten. In 1996 wilde hij de figuren uit deze strips verfilmen voor televisie. Heartbeat mocht de software en hardware voor het maken van de animaties installeren en vervolgens meewerken met het maken van de animaties op de computer. We hebben een aantal leuke programma's gemaakt die op televisie zijn uitgezonden zoals Dokter Sabelhout (met Peer Mascini) op BNN en een kerstliedje met André van Duin voor RTL4.

[btn]

Peek Traffic / Rijkswaterstaat
Als onderaannemer zijn we betrokken bij een aantal projecten voor rijkswaterstaat, waar we op basis van het IMIS systeem de wegenkaarten als grafische presentatie gebruikten voor diverse verkeersgerelateerde informatie in de verkeerscentrales. Via het touchscreen kunnen de camera's langs de snelwegen (glasvezel) worden getoond en bediend en de rijsnelheden en markeringen (rood kruis, snelheidsbeperking) op de matrixborden worden geprojecteerd op de kaart. Hiermee vormt het scherm een centraal punt voor de medewerkers van de verkeerscentrale.

Digitale voertuigbeveiliging
Nadat enkele ontvoeringen hadden plaatsgevonden, werden diverse voertuigen voorzien van een digitale noodknop gekoppeld aan een GPS systeem dat de positie van het voertuig naar een particuliere meldkamer verstuurde. Heartbeat heeft voor een aantal van deze apparaten de communicatiesoftware geschreven, zowel aan de kant van het voertuig (embedded) als in de meldkamer.

MIES (Mobile Information & Entertainment System)
MIES maakte gebruik van een combinatie van een GPS/GSM kastje en een Palm handheld in een voertuig. Via de Palm kon worden gebeld met de GSM in het kastje, kon fileinformatie worden opgevraagd en kon informatie worden gevraagd over diverse interessante objecten in de buurt van de locatie van het voertuig. Daarnaast kon het kastje worden gebruikt voor het traceren van het voertuig en voor kilometerregistratie. In de huidige tijd van mobiele smartphones is dit nogal vanzelfsprekend, maar destijds was het zeer innovatief.

Actieve RFID, Dura Vermeer
Dura Vermeer heeft een grote hoeveelheid materieel rond bouwplaatsen en wegenbouw projecten. Vaak is onduidelijk waar een bepaald stuk materieel zich precies bevindt. Via een ingenieus systeem van actieve RFID op het materieel en ontvangers op diverse voertuigen konden we de locatie tot op enkele tientallen meters nauwkeurig automatisch vastleggen.

Distributie UltraEdit in Nederland
In 2005 heeft Heartbeat het distributeurschap van het software programma UltraEdit voor Nederland verkregen. Deze uitgebreide teksteditor die veel door software ontwikkelaars wordt gebruikt, mag zich verheugen op een enorme klantenkring met meer dan 2 miljoen verkochte licenties. Heartbeat onderhoudt de nederlandstalige website, waarop het product ook via ons besteld kan worden. Het distributeurschap is uitgebreid met de overige producten van IDM (UltraCompare, UltraSentry, UEStudio) en we hebben de website ook voor de belgische markt geschikt gemaakt.

[btn]

Hoofdpagina