[Heartbeat Development]

De mensen

[btn]

Wij zijn Martijn Broekman en Esmiralda Broekman-Duivenbode en vormen het team achter Heartbeat Development. Samen voeren we de verschillende werkzaamheden voor onze klanten uit, waarbij op de nodige momenten gebruik gemaakt wordt van de diensten van derden voor specialistische kennis of extra capaciteit. Omdat we overtuigd zijn van het belang van goed persoonlijk contact voor een optimaal resultaat, zullen we de communicatie met onze klanten altijd zelf voeren. Via deze weg willen we iets over onszelf vertellen, zodat u weet wie wij zijn.

Martijn
Ik heb altijd een brede interesse gehad en ben na de middelbare school informatica gaan studeren (UvA), omdat ik eigenlijk geen idee had wat ik wilde gaan doen en het wel handig leek om te kunnen programmeren. Al snel ontdekte ik welk een creatief proces het ontwikkelen van software eigenlijk is. Ik heb de specialisatie richting kunstmatige intelligentie gevolgd en ben afgestudeerd op intelligente leersystemen, waarbij we op een commodore Amiga (windows bestond nog niet) een grafisch leerprogramma hebben ontwikkeld voor de cursus EHBO in Prolog.

Nog tijdens de studie ben ik gaan werken aan Point-of-Sales / Point of Information systemen. Van hieruit hebben we IMIS gebouwd, een geografisch systeem voor gebruik in openbare meldkamers (politie, brandweer, ambulance) en private meldkamers (beveiliging). Hier kwamen techniek (communicatie met GPS systemen in bijvoorbeeld politiewagens) en vormgeving (tekenen van landkaarten) bijeen, een combinatie die ik nog altijd erg interessant vindt. De systemen zijn geleverd aan o.a. de regiopolitie Rotterdam, Gelderland en Limburg en een aantal politiemeldkamers in Zwitserland.

In 1995 heb ik Heartbeat Development opgericht en sindsdien heb ik een groot aantal zeer diverse projecten gedaan (zie het bedrijf) op zowel (geo)grafisch als technisch gebied. In 2000 ben ik gevraagd om mee te doen in een nieuw bedrijf op het gebied van in-car security. Gedurende bijna 5 jaar heb ik daar een belangrijk deel van mijn tijd aan besteed en zeer veel geleerd en uitgevonden met betrekking tot draadloze datacommunicatie. Omdat mobiel internet nog niet bestond, moesten we zeer innovatief te werk gaan met GSM-data en later GPRS verbindingen in een high-security omgeving. Vervolgens kwam ik in 2005 in contact met ReflexSystems, waar ik in diverse functies heb gewerkt aan software ontwikkeling en project management. Ook hier was de combinatie van computers en hardware (weegschalen, etiketteerlijnen en printers) weer een leidende factor.

De combinatie van een eigen bedrijf (Heartbeat) en werken voor ReflexSystems werd door toenemende drukte steeds lastiger te combineren. Vanaf 1 november 2011 besteed ik daarom weer alle aandacht aan Heartbeat Development en de projecten die we daarmee uitvoeren.

Esmiralda
Mijn interesse lag bij de exacte vakken, met name natuurkunde en scheikunde. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de Laboratoriumschool en de richting microbiologie. Na stages in het ziekenhuis (medisch) en bij Nestlé (voeding) heb ik gekozen voor de voeding en heb diverse jaren gewerkt bij Marfo (Martinair Food) in het laboratorium in Lelystad, waar we controleerden of de vliegtuigmaaltijden microbiologisch gezond waren. Ik heb hier de ervaring opgedaan voor het uitvoeren van gedegen kwaliteitscontroles.

Na een pauze van enkele jaren om voor onze jonge kinderen te zorgen, ben ik mij gaan specialiseren in de kwaliteitscontrole van software. Alle applicaties die door Heartbeat worden gebouwd, worden door mij getest en gecontroleerd op onze kwaliteitsstandaarden voordat ze aan de klant worden geleverd. Daarnaast voer ik kwaliteitscontroles uit voor software die door anderen wordt geschreven en schrijf ik handleidingen voor het gebruik van software. Daarnaast vind ik grafisch ontwerp erg leuk; ik maak vaak ontwerpen voor de diverse componenten op onze internet sites.

[btn]

Hoofdpagina